Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

POP VS ROCK : 1 - 0





Το 2011 ήταν μια χρονιά κατά την οποία οι ποπ δίσκοι είχαν την τιμητική τους και αυτό επιβεβαίωσαν τα νούμερα της Official Charts Company, η δημοσιοποίηση των οποίων αποκαλύπτει οτι 7 στους 10 top δίσκους της προηγούμενης χρονιάς ανήκαν στην… φαντεζί πλευρά.


Με μεγάλες πωλήσεις των δίσκων της Adele και της Jessie J, οι Coldplay όπως και ο Noel Gallagher είδαν την πτώση να έρχεται από το 31,2% των συνολικών πωλήσεων στο 29,4%, ενώ ο ποπ κόσμος πανηγύρισε αγγίζοντας το 33.6%. 

Κι ενώ οι καρεκλάδες φαίνεται να διατηρούν δυνατή την κόντρα με τους ροκάδες, οι folk μουσικοί βρίσκουν την ευκαιρία και κερδίζουν έδαφος, δίνοντας μέσα στο 2011 μια αύξηση της τάξεως του 1.6% στις συνολικές πωλήσεις με καλλιτέχνε, όπως η Laura Marling και οι Bellowhead. 

Ο γενικός διευθυντής της BPI (British Phonographic Industry) Geoff Taylor έσπευσε να δηλώσει πως ο κόσμος της ποπ φρόντισε να διπλασιάσει τα κέρδη της διπλασιάζοντας τους τρόπους παροχής της μουσικής, παράγοντας συνεχώς singles και δίνοντας τη δυνατότητα στο νεαρό κοινό να αγοράζει μουσική σε τιμές «χαρτζιλικιού». 



πηγή: JumpingFish

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου