Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος είναι τελικά ο Jean Dujardin?


Τον έχουν συγκρίνει με τον θρύλο του Γαλλικού σινεμά Jean-Paul Belmondo. ‘Οχι άδικα, αφού ο φετινός κάτοχος του Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για την ταινία «The Artist» του Μ. Hazanavicius έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του Γάλλου καρδιοκατακτητή.


Ο Dujardin ξεκίνησε την καριέρα του στην ηθοποιία πραγματικά ως «αρτίστας». Μέχρι το 1996 υπήρξε one-man show κωμικός σε διάφορα μπαρ του Παρισίου. Στη συνέχεια, άρχισε σιγά-σιγά να κάνει εμφανίσεις σε σειρές της γαλλικής τηλεόρασης και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Κάπου εκεί ήρθε και η καριέρα στον κινηματογράφο.
Η φυσιογνωμία του έχει την αύρα μίας παλιάς εποχής, ενώ το κομψο physique του ήταν αυτό που τον βοήθησε να λάμψει σε μία βουβή ταινία που διαδραματίζεται στο Χόλυγουντ του 1927. Έτσι ένα αρσενικό με μποέμ προφίλ και έντονη προσωπικότητα κράτησε στα χέρια του τον θείο Όσκαρ.


Το αντρικό στυλ παλαιάς κοπής θυμίζει σε πολλούς τον George Clooney, αλλά όπως ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του, ευχαριστεί πολύ αλλά δε θα πάρει. Η σύγκριση αυτή δεν τον αφορά αφού ο στόχος του είναι να παραμείνει αυθεντικός και προσγειωμένος. O ίδιος έχει δηλώσει ότι «Πολλοί μου λένε ότι είναι η μεγάλη μου ευκαιρία και ότι πρέπει να κατακτήσω τον κόσμο, αλλά δεν ξέρω. Μάλλον δεν είμαι αρκετά μεγαλομανής για κάτι τέτοιο»


 Όπως και να έχει, το μέλλον του είναι λαμπρό και το Χόλυγουντ του γνέφει να πλησιάσει περισσότερο… Με τους Γάλλους όμως ηθοποιούς ποτέ δεν ξέρεις. Δεν αφήνουν εύκολα τα πάτρια!

 
Πηγή: www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου