Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

GUEST EDITOR # ΧΡΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ (part2)


Η Χρύσα Οικονομοπούλου είναι η τρίτη guest editor του BLENDER και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Tη ξέρεις ως συντάκτρια σε ποικίλα έντυπα (Free, Lifo, Sonik), administrator του εκπληκτικού fashionism.gr και συμπαρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών. Η πρόσφατη απόκτηση ενός baby girl τη γέμισε με σοφία (duh) και ενδιαφέροντες συνειρμούς που μοιράζεται μαζί μας.
 A very special girl, indeed. 


AN H CARRIE BRADSHAW ΗΤΑΝ ΜΑΝΑ
...φαντάσου τώρα την Carrie. Όσο και να θέλει να είναι ο παλιός επιδραστικός και μοντέρνος εαυτός της, στον βωμό του ρεαλισμού τα σινιέ θα είχαν αντικατασταθεί από φόρμες γεμάτες γουλίτσες, οι βόλτες στο Μανχάταν θα συνοδεύονταν από ένα αεροδυναμικό μεν, βαρύ για να το σπρώχνεις με Μανόλο δε, καρότσι, και ο μάρσιπος δεν θα ήταν καν εναλλακτική, με τόσους συνειρμούς γκρουβαλοσύνης και Γαύδου που κουβαλάει. Οι έξοδοι για κοκτέιλ και φαγητό στην αληθινή μετά μωρού ζωή είναι αυστηρά χρονομετρημένες: τη στιγμή που το μωρό τελειώνει την ιεροτελεστία του φαγητού, που περιλαμβάνει ρεψίματα και αλλάγματα (ναι, μπορεί να κάνει ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ παράλληλα με το φαΐ) η Carrie θα έπρεπε μέσα σε ένα τέταρτο να ντυθεί/βαφτεί/ξεπορτίσει, υπό τον όρο ότι θα είχε ήδη μπανιαριστεί και αποτριχωθεί στο 

διάστημα μεταξύ δύο ταϊσμάτων.






Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος να πειραματιστεί κανείς με το σετάρισμα και τους συνδυασμούς που έκαναν την Patricia Field είδωλο είναι ένα κλάσμα λεπτού, και άρα τα ευφάνταστα αφήνονται στην άκρη για να καταλήξει η ηρωίδα στο μαύρο φόρεμα/σκονάκι και τα σετάκια που έχει φορέσει άλλο ένα εκατομμύριο φορές και είναι μπανάλ αλλά ασφαλή. Φυσικά το μακιγιάζ είναι μια τέχνη που η Carrie θα πρέπει να μάθει από την αρχή, αυτή τη φορά στη νέα πίστα με κωδικό όνομα «εν κινήσει» - σε εσένα, μάνα που δεν ζεις μέσα στα ταξί του Μανχάταν, εύχομαι από καρδιάς να είσαι συνοδηγός. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, αυτό που αφήνεις οριστικά πίσω είναι το τέλειο περίγραμμα του κόκκινου κραγιόν, που πάντα θα θυμάσαι με νοσταλγία όταν θα σε κοιτάζεις στις τζαμαρίες και θα σε περνάς για την μασκότ των Mc Donalds.





Για μια-δυο κρίσιμες σεζόν, που λες, η Carrie δεν θα μπορούσε να είναι η Carrie η γνωστή. Και η Carrie είναι η πρωταγωνίστρια, δεν μπορεί η ιστορία της, ως προσφάτως μάνας, να παίζει μπακγκράουντ όσο εσύ θα βλέπεις, πες, τους πήδους της Samantha. Αν όμως το SATC έπαιρνε παράταση για κανα δυο κύκλους ακόμα, όπως η αληθινή ζωή, τότε σίγουρα θα την έβλεπες κάπως να το έχει βρει το χαμένο mojo, σίγουρα με μπαλαρίνες και, πιθανότατα, ένα μωρό σε καρότσι με θήκη για τον φραπουτσίνο Starbucks, ξέρεις, για τη fashioνύστα της. 
Ιιιιιιχ, κρύο αστείο, το ήξερα.

*Για να διαβάσεις το πρώτο μέρος, κάνεις κλικ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου