Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

FLIRTEXTING DO’S AND DONT'S


  
Η αρχισυντάκτρια της Free Sunday, Ντέπυ Κουρέλλου, καταθέτει τις σκέψεις της γύρω από το flirt με sms και δίνει πολύτιμα hints στους απανταχού newbies.
 
Don’ts
*Μην την αποκαλείς, μωρό, μωράκι, κούκλα, κουκλάκι...Οτιδήποτε παραπέμπει σε παιδεραστία. Γενικότερα, ξέχνα τα υποκοριστικά, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε. 

 
*Ορθογραφικά λάθη που βγάζουν μάτι. Το ξέρει πως δεν φλερτάρει με τον Μπαμπινιώτη, αλλά υπάρχουν και όρια. Αν δεν θες να σε περάσει για δυσλεκτικό και εφόσον στο Ομιλείτε Ελληνικά σε έπαιρνε ο ύπνος γράφε greeklish. Υ.Γ: Χρυσός κανόνας επιβίωσης: Το "πολύ" και το "πολλή" μπορεί εύκολα να σας εκθέσει. Θυμηθείτε πριν τα χρησιμοποιήσετε: Με ένα λάμδα και ύψιλον το γράφουμε πριν τα επίθετα, π.χ πολύ ωραία γκόμενα. Ενώ με δύο και ήτα πριν από ουσιαστικά οπότε και παίρνει το γένος του, π.χ πολλή ζάχαρη.

 
*Κινητό και αλκοόλ μαζί δεν πάνε. Από την μια χαίρεται που την θυμάσαι στις 3.00 μμ μέσα στην τύφλα σου, από την άλλη το σχεδόν βέβαιο είναι πως την χοντράδα σου θα την πεις. Απενεργοποιήστε το στο τρίτο τζιν.

*Εικονομηνύματα: Απαγορεύονται δια ροπάλου φωτογραφίες της ανιψιάς σας, του βαφτιστηριού ή της θέας από το δωμάτιο σας. Επιτρέπονται φωτογραφίες της μπουτίκ της Channel, του Gucci ή της Todds.

 
*Τα σημεία στίξης χωρίς λέξεις. Είπαμε λιτότητα, αλλά όχι έως εκεί. Αρκετά με τα άναρχα ερωτηματικά και τις αινιγματικές τρεις τελείες. 
 

Do's
*"Καλημέρα", απλό, ευγενικό, ρομαντικό. Υποδηλώνει παραπάνω από μια ευχή και εκδηλώνει όσα χρειάζεται χωρίς σιρόπια, κοινώς πως εκείνη ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν ξύπνησες το πρωί. Μεγαλειώδες, ακαταμάχητο. 

 
*Δύο λέξεις, "Σε" και "θέλω" στο ίδιο μήνυμα συνοδευμένες απλά από μία τελεία. 

*Τα άσχετα μηνύματα. Με quotes επωνύμων, ανέκδοτα, τετράστιχα. Όταν είναι εμπνευσμένα φτιάχνουν την διάθεση.

*αναδημοσίευση από το περιοδικό Votre Beaute.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου