Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ART # ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ


Μια πρωτοποριακή εικαστική έκθεση πινάκων που δημιουργήθηκαν από επιστημονικές φωτογραφίες της μοριακής βιολόγου Μίνας Γκούτη με τίτλο «Βλαστοκυττάρων Μεταμορφώσεις - Τρεις ματιές στο κύτταρο της ύπαρξης» διοργανώνεται στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με τη στήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από τις 27 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου 2011 (Αίθουσα « Άγγελος Σικελιανός» Πειραιώς 100, Γκάζι).

Πρόκειται για είκοσι μοναδικούς πίνακες-καλλιτεχνικά επεξεργασμένες φωτογραφίες βλαστοκυττάρων, όπως τα «είδε» η ελληνίδα επιστήμων, μέσα από το δίοπτρο του μικροσκοπίου της. Παράλληλα, οι εικόνες των κυττάρων «φωτίζονται» από τρεις διαφορετικές οπτικές: της επιστήμης, της τέχνης και της παιδικής ματιάς, ώστε να αποδοθεί η διαφορετικότητα των ίδιων σχημάτων και χρωμάτων της κάθε φωτογραφίας, μέσα από τα μάτια ενός επιστήμονα, ενός συγγραφέα και ενός παιδιού.


Τα έσοδα τόσο από την πώληση των έργων, όσο και από το λεύκωμα που θα εκδώσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με αφορμή την έκθεση, θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Φλόγα».

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 17:00-23:00 / Σάββατο & Κυριακή: 11:00-23:00.
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου