Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

We Love Woody

 
Ο Γούντι Άλεν ξανακάνει εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική μετά από 25 χρόνια, με την τελευταία του ταινία “Midnight in Paris”.

Η “αποτυχία” του Γούντι Άλεν στο αμερικανικό μποξ όφις είναι αντίστοιχη της παροιμίας “ουδείς προφήτης στον τόπο του”. Αν και η δημοτικότητα και οι εισπράξεις των ταινιών του στον υπόλοιπο κόσμο είναι μεγάλες, ο πάπας της κινηματογραφικής αυτοψυχανάλυσης, με το τρομερό χιούμορ, έχει να κάνει εμπορική επιτυχία εντός των αμερικανικών συνόρων από την εποχή που με το “Η Χάνα και οι αδερφές της” έκοψαν 40,1 εκατομμύρια δολάρια.
Εικοσιπέντε χρόνια μετά, οι ταινίες του θεωρούνται κινηματογραφικό γεγονός οπουδήποτε αλλού εκτός της βόρειας Αμερικής. Ξαφνικά όμως ο άνθρωπος που λάτρεψε κινηματογραφικά όσο λίγοι την Νέα Υόρκη αποθεώνεται εισπρακτικά στην Αμερική, με την τελευταία του ταινία “Midnight in Paris” και ας είναι γυρισμένη στο Παρίσι.

Όπως περιχαρής ανακοινώνει η Sony Pictures το “Midnight in Paris" (Μεσάνυχτα στο Παρίσι) έγινε αυτήν την εβδομάδα η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του Γούντι Άλεν στη Βόρεια Αμερική εδώ και 25 χρόνια με πάνω από 23 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις από τις 20 Μαϊου που ξεκίνησε να προβάλεται.

Το γουντιαλενικό παράδοξο με την επιτυχία του εκτός των αμερικανικών συνόρων επιβεβαιώνεται πάλι βέβαια και οι αντίστοιχες εισπράξεις της ταινία του στον υπόλοιπο κόσμο, φθάνουν τα 35,7 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 75χρονος αμερικανός σκηνοθέτης, εσχάτως γυρίζει ταινίες στην Ευρώπη, εγκαταλείποντας την αγαπημένη του Νέα Υόρκη. Μετά το Λονδίνο όπου γύρισε τα "Match Point" και "Scoop", τη Βαρκελόνη όπου γύρισε το "Vicky, Cristina, Barcelona" και το Παρίσι, ο Γούντι 'Αλεν στρέφεται τώρα στη Ρώμη, όπου τον Ιούλιο αρχίζουν τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο "Bop Decameron" με πρωταγωνιστές την Πενέλοπε Κρουζ, την 'Ελεν Πέιτζ, τον 'Αλεκ Μπάλντουιν, αλλά και τον ίδιο. 
 
 
πηγή: enet
 

1 σχόλιο:

  1. Φυσικά και αγαπάμε Γούντι... Χάρη στο ποστ θυμήθηκα μια δυο ταινίες να κατεβάσω εεεεε αγοράσω σε dvd :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή